zaterdag 6 augustus 2011

MIJNSTEEN hergebruiken bij Projekten in BRUNSSUM?????

De gemeente Brunssum is een Campagne gestart om de lelijke mijnsteen bergen van de Kolenmijn Hendrik in lokale projekten te gaan "verwerken"als ongevaarlijke bouwstof.



MIJN VERLEDEN GROEVE HENDRIK




IS DIT VERANTWOORD?????

LATEN WE NIET VERGETEN DAT HEEL WAT KOMPELS DOOR DE STEENSTOFLONGEN SILICOSE NA HUN AKTIEVE WERKPERIODE KWAALVOLLE LAATSTE JAREN DOORGEBRACHT HEBBEN TIJDENS HUN LEVENSAVOND EN UITEINDELIJK TE SNEL OVERLEDEN.

Naast dit silicole gevaar bij verplaatsing van deze Mijnsteen komen er ook andere stoffen vrij zoals PAK'S en andere stoffen die destijds zijn "gedumpt "op de steenbergen.

Deze stoffen die normaal beschermd onder een dikke teeltlaag en begroeiing tientallen laren na de mijnensluiting een onderdeel van het Limburgs Landschap vormden, wil men nu open en bloot opgraven, bewerken,transporteren en als bouwstof onder de aanleg van Infrastructurele projekten en zo mogelijk het Pretpark GRAND CANYON van J Gelissen waar volgens deze projektontwikkelaars miljoenen recreanten, volwassen en kinderen jaarlijks komen genieten van zuivere lucht,schoon milieu, natuur en beeklopen.

LEES MEER.




.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten