maandag 8 oktober 2012

HOODFSTROOMWEG N276 = Beste Alternatief BPL Inpassingsplan 26-09-2012

Het gewijzigde Inpassingsplan BPL dd 29-06-2012 dat bij de Raad van State is gedeponeerd, loopt hoe langer het "proces" duurt, financieel kompleet buiten het budgetaire plan (o.a. M.K.B.A.) is nu al 6 x duurder als in 1999 vermeldt.

 Het wordt dus langzaam tijd voor een andere weg in te slaan ( letterlijk en figuurlijk) zonder dat dit voor de Provincie Limburg een debacle gaat leiden. Gedeputeerde E. Koppe heeft lef getoond door vorige week te spreken over een alternatief plan voor de verbetering van de Infrastruktuur Parkstad te kiezen.

Hij kan daarbij gewoon van de bestaande infrastruktuur gebruikmaken en de N276 als Hoofdstroomweg te inzetten/gebruiken ,na opwaardering, aan de Oostkant van Parkstad en de daaraan reeds aanwezige aansluitingen en op korte termijn aan te sluiten nationale en internationale Infrastruktuur .

 Daarmee kan men op relatief korte tijd vanaf heden hiervan gebruikmaken. Dus laat de afdeling Infraprojekten Provincie Limburg (inkl Oranjewoud) per direkt dit model te laten uitwerken en met alle Parkstad gemeenten te bespreken.  

GELIJKTIJDIG HEEFT DIT ALTERNATIEF HET STIKSTOF-OXYDEPROBLEEM BIJ GELEENBEEK DAL OPGELOST

Geen opmerkingen:

Een reactie posten