donderdag 2 juli 2015

Cat® B-Series Vibratory Soil Compactors Video




Boskalis gebruikt grondtrilwals voor BPL aanleg.
Deze extreme trillingen hebben onlangs voor veel overlast in de wijk de Kling gezorgd in een heel groot gebied rond de plek waar de machine werd ingezet op 15-06-2015 en 29-06-2015.
Er is kennelijk ter plaatse een groot Grondmechanisch probleem , want deze schadelijke trillingen voor alles in de omgeving maar ook woningen is hieraan blootgesteld.Wat hiervan de gevolgen zijn is nog niet in beeld gebracht.
Zo mogelijk is de ondergrond op het gebruik voor de inzet van deze machine NIET vooraf door de aannemer of opdrachtgever onderzocht geanalyseerd en in kaart gebracht.
Hier loopt de Feldbissbreuk en enkele Mijnstoringen en zo mogelijk grote variatie van grondsamenstellingen die een effekt hebben van trilresonantie op grote afstand vanaf de plek waar deze machine werkzaam  en die sowieso  buiten de BPL Trace grenzen loopt en daar voelbaar is.
Een degelijk onderzoek door grondmechanica experts zou dus welkom zijn en in overleg met de aannemer dan een adequate techniek van grond verdichting te kiezen.
 
In het werkruimte traject dat door de Provincie is aan gegeven waarin deze machines hun werk mogen verrichten, blijkt nu dat de tril overlast die zij veroorzaken in dat gebied zij zich door de grond voortplanten op grote afstanden in de wijk , waar men geen rekening mee gehouden heeft.

De werkzaamheden gaan nog heel lang door.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten