zondag 7 maart 2010

Cruciale week Buitenring Parkstad dossier

Deze week wordt cruciaal voor het Buitenring Parkstad dossier.

Op Dinsdag 9-maart 2010 zal de 1e kamer beslissen wat er met de Crisis & Herstelwet gaat gebeuren.

Verder zal de 2e kamer zich maandag 8-maart uitspreken welke nog te behandelen zaken controversieel worden, d.w.z. pas weer aktief op de agenda komen van het nieuw te formeren volgende kabinet en de 2e kamer later dit jaar na de verkiezingen op 9 juni.

Maar echt heel belangrijk voor onze regio Parkstad is of de Lijst Palmen BBB in Brunssum slaagt om midden van deze week een nieuwe Gemeenteraad samenstelling te presenteren voor de komende 4 jaar.

Want volgens de openbare formatiebesprekingen van afgelopen zaterdag 6 maart in de Brikke Oave is tussen alle partijen met minstens 2 personen elk overleg gevoerd om tot een samenstelling voor de nieuwe gemeenteraad te komen. Dit alles onder het toeziend oog van een overvolle publiek tribune. Hetgeen maar eens te meer bewijst dat de lokale politiek nog leeft en heel veel mensen persoonlijk aanspreekt. Ook omdat Palmen begrepen heeft dat de burger er prijs op stelt mee te praten in het voor overleg stadium.
En niet slechts achteraf wordt geconfronteerd met reeds voorgekauwde besluiten waarop hij na publikatie alleen nog binnen 6 weken kan reageren en uiteindelijk als laatste middel een bezwaarschrift op kan indienen.

Zoals tijdens dit debat bleek was er behoorlijk veel interesse in het Buitenring dossier bij alle Partijen en werd er volop gereageerd hoe de onderlinge standpunten zijn.
En dat men nog best veel vragen heeft richting Nut en Noodzaak, of Born variant, 0+ variant onderzoek, of inbrengen door gemeente van Grond om niet bij verbeterpunten in het Trace als Financiele tegemoetkoming van Brunssum,en eventueel wil heroverwegen of men aan het convenant uit 2005 nog moet vasthouden e.e.a. vanwege voortschrijdend inzicht voor de keuze van de infrastruktule ontsluiting van de Oostflank Brunssum.

Na afloop van dit debat bleek dat er bij alle aanwezige duidelijk bespeurbaar was dat er wellicht een grote wending in dit dossier aanstaande is. Het zal U dus niet verbazen wanneer de Gemeenteraden samenstelling in andere Parkstad gemeenten een soortgelijke metamorfose meemaakt er beslist voor de Burgers van Parkstad nog iets te bespreken valt met hun nieuwe raadsleden.

Uiteraard in het voordeel voor alle huidige en toekomstige bewoners .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten