zaterdag 21 augustus 2010

Zienswijze t.b.v. Buitenring van Inspectie LNV-VROM

De tijdig ingediende Zienswijze van de Inspektie LNV-VROM op 27-07-2010 bij Provincie Limburg m.b.t. het ontwerp Inpassingsplan Buitenring Parkstad. is een verfrissende en heldere opsomming van feiten waarom dit projekt zo niet door de Provinciale Statenleden op 8 oktober 2010 definitief mag worden verklaard voor uitvoering.

Want dan is zowel de totale Provinciale Statenleden ,ambtenaren, Gedeputeerden o.l.v. dirigent G Driessen het vertouwen niet waard dat de Limburgse burgers hun in 2007 hebben gegeven. En is het duidelijk dat er in Maart 2011 echt andere personen op deze plekken gekozen moeten worden, of wat nog veel definitiever is de Provincie Limburg laten fuseren met... en  herindelen in een Nederlandse nieuwe bestuurlijke vorm die beter is afgestemd op de toekomst van Nederland en Europa in het bijzonder.

Deze vorm van "dorpspolitiek uit de vorige eeuw" is niet meer van deze tijd en dient door een echt vakkundig en bestuurlijk aantal Departementen geleid te worden. Waarin personen met echte praktische jarenlange ervaring aangesteld worden en totaal los staan van alle Politieke bemoeiingen.Denk hierbij eens aan de grote hoeveelheid oudere"managers met jaren bestuurlijke ervaring"die vroegtijdig "gepensioneerd" worden of zelfs de 65 gepasseerd zijn en beslist nog jaren hun kennis en ervaring nuttig kunnen aanwenden. Zo los je ook nog eens de problemen rond deze ouder groep op zoals bijv doorwerken na 65 en opbouw van aanvulling op pensioenen en door langer aktief in het werkproces deel te nemen zal deze groep ook minder aanspraak maken op medische zorg etc.

                          Zet de "Grijze Motor" in aktie.


Hopenlijk zijn we binnenkort verlost van de over elkaar buitelende CDA leden van heden alsook"CDA spoken uit het verleden" en lost dit groepje ovegebleven CDAers zich zelf op als Stichting/Vereniging en vedwijnt definitief uit de Nederlandse Politiek ..

4 opmerkingen:

  1. Ik denk dat de problemen pas opgelost worden als het CDA zich niet langer opstelt als een belangen- en lobby club van boeren en project ontwikkelaars, want daar lijkt het toch wel op.
    Fijn toch zo'n buitenring, komen altijd ineens wel een aantal interessante stukjes grond vrij waarvoor leuke bestemmingen voor gevonden moeten worden. Waarom horen we daar amper iets over, worden dadelijk zeker ineens uit de hoge hoed getoverd om de financiering toch maar rond te krijgen. 29 km zonder McDonalds kan natuurlijk niet en een leuk projectje valt altijd wel in te passen, de natuur is toch al verkloot. Bah.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem, dan moet je toch eens goed om je heen kijken, want een telefoontje aan Natuurmonumenten lost al jouw problemen vakkundig en doeltreffend op bij het niet doorgaan van deze onzinnige wegkonstruktie in deze Krimpende regio of is je dit ontgaan. We gaan weer terug naar af. Mooie dorpen die los van elkaar hun eigen cultuurtjes hebben en door bossen,groen en natuur van elkaar gescheiden zijn. Vol met frisse gezonde lucht.

    geweldig scenario niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja, lijkt me heerlijk scenario zo zonder de BPL. En dan ook nog eens een keer van die AWACS verlost worden dan heb ik, en ik denk velen met me, het prima naar de zin. We hoeven niet per se mee in die opgeklopte vaart van de volkeren denk ik dan maar. Waarom hoor ik toch zo weinig dat er een einde aan de groei zit aan te komen, als we toch niet meer kunnen groeien dan moeten we zeker niet de boel onnodig onherstelbaar gaan verzieken onder het mom van groei potentie.

    BeantwoordenVerwijderen