donderdag 5 september 2013

Tenslotte..............................


UITSPRAAK              RAAD van STATE



http://www.raadvanstate.nl/uitspraken/zoeken-in-uitspraken/tekst-uitspraak.html?id=75626


Je kent dat wel op een heel mooie zomerdag genieten van het prachtige weer komt ineens een geheel onverwacht negatief bericht in jouw leven.

Weer zo'n dag als er al eerder eens gebeurde, dingen die je ontroeren, jouw leven in de war maken of ontwrichten. Soms betreft het jezelf, maar ook wel eens slaat het noodlot  heel dicht bij jou in de direkte familie of gezin en of leef omgeving en verwoest het al jouw plannen en ideëen voor een prettige en onbezorgde toekomst.

4 sept 2013 is zo'n dag.

Na bijna op de kop af 40 jaar wordt er in het direkte leefgebied van Brunssum-Noord, waar het goed toeven is in prachtige heuvellandsschap van het eeuwen oude Merkelbekerbeekdal ( Bronnenbosje) en Rode beek dal en aansluiting op Tevenerheide.

Een gebied waar zich al eeuwen voor ons mensen hebben gevestigd vanwege het zuiver water in de bronnen en beken en het voedselaanbod van de landbouw en jacht.

Kortom een ambtelijke strijd tussen Provincie en Gemeenten van bijna 40 jaar maakt dit alles teniet, zomaar omdat men met een onzekere verwachting naar uitbreiding van economische en toeristische ontwikkeling wil herrindelen voor deze doeleinden.

De provincie zal dit 6 km lange trace gedeelte aan de Noordzijde van Brunssum tussen Rimburgerweg en Hommerterallee gaan voorbereiden met grondwerk t.b.v 2 x 2 baans weg ,regenwater-riool, inkl ingraving wegprofiel en aanleg wallen in het heuvellandschap.
ZONDER het wegdek te asphalteren. Dit in afwachting van de uitspraak Bodemprocedure van de RvS eind 2014-begin 2015 aansluitend aan de uitspraak van het Europese hof over de stikstofuitstoot in de Natura 2000 gebieden Geleenbeekdal en Brunssummerheide die nog als restant voor het komplete Inpassingsplan BPL een obstakel vormen.

Theoretisch kan hierdoor het hele (originele BPL inpassingsplan) nog vernietigd worden.

Maar zal niets afdoen aan het reeds eerder zie bovenstaande aangelegde 6 km weg gedeelte dat dan beslist door de Provincie en Gemeente Brunssum definitief gemaakt zal worden inkl asphalt en gebruikslaar voor het verkeer ( zij het met her en der een omleiding of aanpassing t.b.v. lokale wegennet)   

Of hiermee uiteindelijk recht gedaan wordt aan het ooit door de Provincie opgezette en strikt verdedigde plan van een ringweg rond Parkstad laat ik dan over aan het oordeel van de lezer en inwoners van Parkstad en daarbuiten

Hoe het ook zij vele burgers hebben al hun inzet en kundigheid gebruikt om de Provincie en Gemeenten vanaf het begin vrijwillig en kostenloos van advies gediend met hun inzicht mening ,ideëen en voorstellen om samen met hun tot een goede infrastrukturele (pieken) oplossing te komen in de door de jaren in elkaar gegroeide dorpskernen met al hun eigenzinnige nut en noodzaak lokale wegenaanleg.

Hoe dan ook mijnsinziens zal dit trajekt van 6 km en later eventueel de hele BPL hierin geen verbetering brengen, mede omdat het individuele woonwerk (school)vervoer  v.v. zich niet laat leiden door aanwezige wegen maar door persoonlijke individuele keuzes, mede in combinaties met het daarop lopende beroeps-en openbare vervoer .


Laat ons hopen dat de Provincie haar woord houdt en naar de woonkernen waarlangs en waardoor dit 6 km lange trajekt wordt aangelegd voldoende maatregelen worden getroffen die het leefklimaat en de gezondheid en veiligheid van haar burgers beschermen.

.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten