maandag 9 september 2013

"The WINNER is..................................?


,

 

Ook in de wijk de Kling is de uitspraak van de RvS ingeslagen als een Bom . Niet verwacht maar toch gevallen.
Na een dergelijke uitspraak is het goed na een nachtje slapen e.e.a.  nuchter te analyseren.

Ik denk dat gedeputeerde E Koppe net als alle andere Provinciale ambtenaren deze uitspraak net zo min hadden verwacht als wij. 

Verbazing alom, want nu zijn zij officiëel aan zet , met een door hun zelf gecreëerd scenario.
En de vraag hoe nu verder want dat zal op zich voor hun nog een hele kluif worden ( nadat de eerste kruitdampen zijn opgetrokken het slagveld overziend ). 

Hoe gaat men de burgers van Parkstad en bezoekers maar ook inwoners van de betrokken wijken goed en duidelijk informeren over de te nemen maanden lange verkeersverstorende werkzaamheden en akties, op welk tijdstip en met welke overlast en maatregelen, wetende dat er nog een bodemprocedure in het verschiet is die het hele Inpassingsplan BPL nog kompleet onderuit kan halen. 

En dan praten we nog niet over eventueel optredende tegenvallers omdat zij zoals uit allerlei ons bekende stukken nog heel wat vragen en problemen niet zijn opgelost. Want in principe mag men wel met de voorbereidende weg aanleg trace Rimburgerweg-Hommerterallee beginnen, hoe zit dat dan met alle waterhuishouding.rioolhuishouding en andere leidingen, kunstwerken wel of niet afgebouwd? Etc etc. 

Er Is natuurlijk voor hun nog een alternatief scenario denkbaar (nadat RvS eventueel in bodemprocedure de totale aanleg inpassingsplan BPL  AFWIJST.) en dat is men bouwt het reeds aangelegde deel Rimburgerweg-Hommerterallee af met andere aansluitpunten dan eerder in het inpassingsplan bedoeld. Want tegen dit gedeelte kan de RvS geen akties meer tegemoet zien want die heeft hij nu toch goedgekeurd. ( of zie ik dit verkeerd? ). 

Hoe dan ook het pakt voor de betrokken wijken en woongebieden van Brunssum Noord  heel slecht uit qua geluidsoverlast en fijnstof-stikstofbelasting. ( met dank aan onze wethouder E Geurts ( inkl zijn lobyisten) die nog steeds gelooft in een toekomst van Economische groei en Toeristische ontplooing van de Oostflank). 

Niemand van de Provincie Limburg en Gemeente Brunssum heeft na de uitspraak RvS de burgers van deze gemeente ook maar op enegerlei wijze bedankt voor hun vrijwillige deelname aan de BPL discussie tijdens dit jarenlange proces hetgeen getuigd van het feit dat wat de Provincie en Parkstad gemeenten bij het begin in een van de glossy folders ons mededeelde "elke mening telt" slecht een wassen neus was.


De aanleg van dit trace gedeelte werd mogelijk gemaakt door de "gronddeals" tussen Provincie Limburg en (Grootgrondbezitter)  Marchant d'Asembourg
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten