maandag 28 december 2009

Zienswijze Startnotitie MER aansluiting Nuth

Korte kernachtige weergave uit de tekst van de Zienswijze Startnotitie MER aansluiting Nuth van de Milieufederatie.



Er is nog geen enkel onherroepelijk besluit over een Buitenring Parkstad Limburg. Al wil de provincie Limburg ons wederom ten onrechte doen geloven dat de nieuwe aansluiting Nuth op de Buitenring Parkstad Limburg gebaseerd is op vastgelegd beleid, gebaseerd op de corridor MER voor de Buitenring Parkstad Limburg. Hier wederom een verwijzing naar dezelfde pagina’s 3 en 4 uit het bovengenoemde advies van de Commissie m.e.r.

Alle te onderzoeken alternatieven dienen dan ook uitgewerkt te worden in drie versies met een Buitenring Parkstad Limburg als 2x2, 2x1 en 0+ variant en een versie zonder Buitenring Parkstad Limburg, de autonome ontwikkeling

Verder is het ons niet duidelijk wie hier bevoegd gezag en derhalve eindverantwoordelijk is, daar het om een Rijksweg gaat. Dit is met name van belang indien het budget ontoereikend zou zijn of een belemmering vormt voor het uitwerken van alternatieven.

2 opmerkingen:

  1. Duidelijk is wat de Driessen strategie is geworden, eerst ons door allerlei publicaties en meelopende lokale bestuurders doen laten geloven dat de Buitenring er gewoon zit aan te komen en dat al dat tegengestribbel overbodig is, maar dat de CDA nu de crisis en herstelwet aangrijpt om de anders m.i. kansloze zaak er alsnog door te drukken is werkelijk verwerpelijk. Die van het CDA schamen zich dus echt nergens meer voor om hun zin door te drijven. Hopelijk steekt de eerste kamer er alsnog een stok voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Er is ondanks de openbare stilte toch het e.e.a onder het oppervlak sterk in beweging.
    "Zoals mijn vader me altijd heeft voorgehouden let bij de tovenaar steeds op de hand die niet in beeld is."
    Driessen heeft het vebruit bij de Milieufederatie die zich nu heeft teruggetrokken uit de iscussie na het verwerpen door G.D van het ambtelijk advies Nulplus variant. En er is bij de behandeling van de C & H wet in de 1e kamer beweging over het afvoeren van de Buitenring op de lijst van objekten. En wat heel erg belangrijk is het rommelt erg in Brunssum de weerstand groeit gelet op de Stichting Stop de Buitenring en de beleving van de huidige wethouder E .G. slinkt.

    BeantwoordenVerwijderen