dinsdag 12 januari 2010

Magistrale Planning van gedeputeerde Ger Driessen ??

Zo mogen we wel de huidige Planningsdatum 23-03-2010 noemen voor het ter Visieleggen van het ontwerp Inpassingsplan Buitenring Parkstad.
Hij heeft met strak voorkijkende blik zoals een Planner dat doet zijn strategie uitgezet en dat is hem van uit het industrieel verleden wel toe te vertrouwen.

Hierbij heeft hij de volgende zaken mee ingakaluleerd:

Maart 2010 Gemeenteraadsverkiezingen
Maart 2010 Behandeling in 1e kamer van de Crisis & Herstelwet.
Maart 2010 ter visieleggen van ontwerp Inpassingsplan Buitenring Parkstad.

Dit betekend dat deze maand  cruciaal is voor de toekomst van Parkstad


Na de Gemeente raadsverkiezingen zullen naar verwachting  lokaal een groot aantal zittende raadsleden en wethouders het veld moeten ruimten en treden frisse nieuwe spelers in de  Gemeentelijke arena's.
Dat betekend voor G.D. nieuwe gezichten in het speelveld. Maar de zaken rond het Inpassingsplan zoals hij die nu op de rails heeft gezet i.s.m. hun voorgangers zullen voor deze personen een gelopen race zijn, waarbij ze geen eer meer kunnen behalen en gewoon buitenspel staan.

Zij het dat de uitspraak van de 1e kamer over de Crisis & Herstelwet anders uitpakt dan hij heeft voorzien, m.a.w. de 1 e kamer haalt het Buitenring Parkstad projekt uit de C&Hwet.

Maar ja dat weet hij zelf uit jarenlange praktijkervaring, de beste Planning komt wel eens anders uit als bedoeld.

Dan kunnen de nieuwe Raadsleden inkl hun Wethouders wel na hun aantreden, beginnen met  Nut en Noodzaak en hun aanpak om de Nulplus Variant van de Buitenring Parkstad  of autonome ontwikkeling infrastruktuur Parkstad, inkl Maatschappelijke Kosten Baten Analyse ( M.K.B.A.)  uit te werken en door te voeren.

En is de situatie voor de bewoners van Parkstad en elders in Nederland weer van toepassing op punt 3 van zijn planningsagenda , n.l. men kan na 23-03-2010 binnen zes weken een schriftelijke zienswijze indienen bij de Provincie Limburg over dit Ontwerp Inpassingsplan BPL.

En dan zijn we weer terug bij een normale situatie zoals dat bij een democratische aanpak hoort, dat zowel de lokale bestuurders als de bewoners hun taak kunnen uitoefenen om op een gedegen en onderbouwde wijze hun advies en mening uitdragen en gezamenlijk bespreken.

Waarschijnlijk loopt Ger Driessen na Maart 2010 niet meer voor de troepen uit.

Maar probeerd hij in een democratische besluitvorming een gezamenlijk gedragen resultaat te bereiken

Bij de uiteindelijke beoordeling vind  dit alles vind plaats onder de streep bij de totaal afrekening












Geen opmerkingen:

Een reactie posten