zondag 23 augustus 2009

2e Inpassingsvoorstel Buitenring Merkelbekerstraat Europalaan

Na de afwijzing van het eerste Inpassingsvoorstel door de Infra afdeling van de Provincie Limburg
hebben we na onderling overleg tussen de inwoners Klingbemden, De Kling, Brunssum Noord , de Lemmender, een tweede voorstel uitgewerkt.

Dit plan omvat in het kort het volgende:

Uitgaande van het,

bestuurlijke voorkeurstrace opgesteld door ARCADIS Nederland bv in Tekeningnr 2006-311 V1 Lengteprofiel Alternatief 1.7/1.8


zal de Buitenring komend vanaf N274 rotonde/viadukt het heuvelachtig landbouwgebied in taludvorm doorsnijden en min of meer op hetzelfde peil de Merkelbekerstraat gelijksvloers in tweeen snijden en dan verder richting viadukt over de Europalaan lopen langs de Flat en Bronnenbos tot aan N276.

Gevolgen hiervan t.o.v. Merkelbekerstraat.

De Merkelbekerstraat nu verdeeld in twee stukken worden beiden eenrichtingsweg ,zodanig dat de aangrenzende woningen bereikbaar blijven.

Een stuk met aansluiting op Rotonde Pres Kennedylaan,
Ander stuk met aansluiting op Titus Brandsmastraat en Beekweg.

Hiervoor is het noodzakelijk dat het verkeer gaat omleiden afkomstig van Rotonde
Pres Kennedylaan over de bestaande Klingbemden en vandaar via een nieuwe weg en viadukt over de Buitenring naar de Groene weg en vandaar door het veld achter de aanwezige bebouwing naar de bestaande kruising Kloosterstraat-Beekweg-Julianastraat.
de nieuwe weg noemen we in ons voorstel even Carmelweg ( i.v.m. oude Klooster).

Wanneer dit voorstel in goede aarde valt zal dat betekenen dat de Gemeente Brunssum zich t.a.v. het nieuwe Zorghotel en de wegen rondom dit gebied nog enkele vraagstukken moeten oplossen.

Zo zou men ook kunnen denken aan een woonerfkonstruktie of 30km-zone van dit buitengewone historische wijkje met holle wegen rond het oude Kerkje met boerderijen en typische huizen.

Wie graag de visuele Power point dia presentatie wil bekijken klik op onderstaande Link.

2e Inpassingsvoorstel Buitenring Merkelbekerstraat-Europalaan.


wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten