zaterdag 22 augustus 2009

Verdiepte aanleg van Buitenring bij De Kling


Hoe was het ook alweer!

Na de Publikatie van het Voorkeurstrace in 2008 kon iedereen een reaktie geven op dit rapport.
Alle ingediende zienswijzen zijn gebundels in een Nota Zienswijzen, die begin december 2008 aan de indieners van zo'n zienswijze is toegezonden.Naar aanleiding van de binnengekomen zienswijzen is de Provincie gestart met een onderzoek naar mogelijke verbeteringen van het Voorkeurstrace van de Buitenring.Dit onderzoek loopt vanaf maart 2009 en wanneer dit is afgerond zal op basis daarvan een bestuurlijke afweging plaatsvinden.Het resultaat hiervan wordt meegenomen in het "ontwerp-Provinciaal Inpassingsplan". Uiteraard wordt de regio hierbij betrokken.
(bron van bovenstaande tekst = nieuwsbrief uitgave maart 2009 van Parkstad Limburg en de Provincie Limburg).

In deze nieuwsbrief is tevens naar aanleiding van het bezoek van enkele Provinciale statenleden van PVDA en CDA in 2008 een aantal plaatsen van de Buitenring parkstad opgenomen die voor een nader onderzoek in aanmerking komen het "bestuurlijk opgestelde voorkeurstrace door ARCADIS Nederland bv" te verbeteren.

Wij zijn specifiek met hun verbeter punt,

Brunssum-Noord/De Kling
Fysiek ontzien van het Bronnenbos
Verdiept aanleggen van de Buitenring ter hoogte van De Kling tussen de Europalaan en de Merkelbekerstraat.

aan de slag gegaan.


Als "inwoners van de wijken Klingbemden, De Kling, Brunssum Noord, de Lemmender." hebben wij graag de uitnodiging van de provincie aanvaardt om het trace tussen N274 en N276 te analyseren, en zijn meteen aan de slag gegaan, om onze meningen en ideeen om te zetten in een inpassingsvoorstel voor het trace dat op heel korte afstand langs deze wijken gepland is.



Ons Inpassingsvoorstel gebaseerd op een Tunnelbakconstructie is reeds in Mei 2009 besproken met de Afd Infraprojekten van Provincie Limburg en kort daarop hebben we dit noge eens samengevat in een visuele presentatie met Microsoft-Powerpoint .

klik op Tunnelbakconstructie hierboven voor een diashow.



Vorige week hebben wij een brief van de Provincie ontvangen waarin zij dit voorstel afwijzen:

Conclusie.

(Quote)
Ter plaatse van de Kling is geconcludeerd dat een verdiepte ligging ter plaatse op overwegende bezwaren stuit. Belangrijke overweging hierin is het ter plaatse aanwezige relief waardoor niet kan worden voldaan aan de ontwerpeisen die aan de Buitenring en het onderliggend wegennet ( Europalaan en Merkelbekerstraat) worden gesteld. Op meerdere aspecten voldoet een verdiepte ligging niet. ( Quote).

Wij beraden ons op een reaktie op deze brief.

wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten